Muziek ...

… gezelligheid, volle bak, genodigden, bewoners, zangers, oud-leden, koffie, ijzerkoekjes, biertje, wijntje, bitterballen, bloemen, allemaal ingrediënten voor een supergezellig feestje op dinsdagavond 11 december tijdens de laatste ‘repetitie’ van Shantykoor Vlaardingen in het jubileumjaar 2018. Dit keer geen herhalingen van bestaand repertoire of probeersels van arrangementen van nieuwe liedjes, maar een optreden zoals we dat in het afgelopen jaar vele malen hebben uitgevoerd op verschillende locaties in de regio en verder in het land. De stemming was opperbest. Met een bijna complete muziekgroep was het heerlijk zingen en zelfs ons nieuwste lied ‘La Paloma’ ontbrak niet. De brasserie van zorgcentrum Drieën-Huysen was al in kerstsfeer omgetoverd en dat verhoogde uiteraard een warme en gezellige ambiance.

In de pauze werd door tien leden en partners een act opgevoerd die eerder al te zien was geweest tijdens ons Lustrumuitje van 6 oktober jl., dit jaar. ‘Ik ben met Catootje naar de botermarkt gegaan’,maar dan met tekst die gelinkt is aan ons geliefde koor. Het publiek genoot met volle teugen en de hilariteit was alom. 

Aan het eind van de avond werden vijf mensen in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar en in de jaren ervoor. Die uitgesproken dank ging gepaard met een prachtig boeket bloemen. De uitverkoren shantymannen waren dirigent Kees van der Pijl en de twee hulpdirigenten Ab Stolk en Ben Hansler. Ook Jacoline en Peter van Drieën-Huysen die ons wekelijks voorzien van vloeibare consumpties en een hartigheidje, kregen uit handen van de voorzitter bloemen voor hun inzet en betrokkenheid.  

Wij kijken terug op een mooi jubileumjaar met als hoogtepunt ons Lustrumuitje op 6 oktober 2018 ter gelegenheid van ons 15-jarig bestaan. De deelname aan festivals in Emmen, Nunspeet, Zoutelande, Ridderkerk, Rotterdam (Ketels aan de Kade), Dordrecht (Dordt in Stoom) en natuurlijk ook in ons eigen Vlaardingen (Haring en Bierfeest) gaf veel voldoening. Ook onze optredens bij zorgcentra, een bedrijfsfeest en op de Cruiseterminal in Rotterdam - waar wij de passagiers van cruiseschepen een ‘welkom’ toezingen als zij van boord komen – geven ons vaak het gevoel ‘hier doen we het voor’. En dit alles is alleen maar realiseerbaar met de ongebreidelde steun van de leden.

Voor 2019 staan er al weer mooie optredens op de rol, waar wij naar uitkijken. 

Ik wens alle shantyliefhebbers fijne feestdagen en een muzikaal 2019 toe. 


Mari van der Giessen

 
 
 
Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.