NAT ...

Regen en wind zijn niet de weersomstandigheden die je in Zoutelande zou verwachten na een lange, warme en zonnige zomer. Dit mooie Zeeuwse plaatsje op Walcheren was op 22 september 2018 het decor voor het shantykoorfestival ‘Zoutelande Zingt aan Zee’. Zoutelande, een heerlijke plek om te zijn, onder andere bezongen door de bekende muziekgroep Bløf:

‘Niets is beter dan met jou de kou te trotseren
Er zijn mensen die naar warme landen emigreren
Maar we hebben geen geld in onze koude handen
Dus we gaan maar naar je ouders in Zoutelande, in Zoutelande’.

Kou en regen trotseerden de liefhebbers van het zeemanslied, weggedoken in hun regenjacks. En onder paraplu’s genoten vele toeristen van het festival in dit mooie plaatsje achter de hoge dijk en duinen. Terwijl de wind gierde boven het duin, zongen de tien shantykoren hun liederen met enthousiasme op de vijf podia langs  de Langestraat. De handelaren in de marktkramen met diverse lekkernijen moesten alle zeilen bijzetten om hun waar aan de man te brengen. Wij, de zangers uit Vlaardingen, trotseerden de elementen en zongen onze shanties met overgave en passie. Ons nieuwe nummer, het ‘Zeemansliedje’ van Herman van Veen met de woorden ‘Noordenwind, zuidenwind, oostenwind, westenwind’ was zeer toepasselijk in dit ruige weer.

 

 

 

 

 

 

 

Bij Bram’s Pannekoekenhuis werden de koren naar binnen geblazen. Het was  buiten niet te doen. En zo ontstond binnen een heerlijk warm shantysfeertje.

Al met al was het toch een heerlijke, gezellige en zorgeloze dag in Zoutelande. Uit en thuis met onze touringcarchauffeur Henk Nooteboom, die ons weer in veilige haven bracht.

 

Mari van der Giessen

 

BLØF - Zoutelande (Official Video) ft. Geike Arnaert - YouTube

 

 

 
Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.