3e lustrum

Heerlijke mooi en warm zonnig weer was het op zaterdag 6 oktober 2018. 

En een mijlpaal voor de zangers uit Vlaardingen die het 15-jarig jubileum van Shantykoor Vlaardingen vierden met hun partners. De feestdag met als thema ‘met elkaar zijn’ werd gevierd op drie locaties.

VAREN: een tocht met rondvaartboot ‘Zilvermeeuw’ in de Biesbosch. Er waren  gereserveerde plaatsen op het bovendek voor de maten en meiden die getrakteerd werden op koffie met een echte Bossche bol. Dat creëerde een opperbeste stemming. Vanwege het heerlijke zonnetje ging men gauw naar het panoramadek en genoot het shantygezelschap van het prachtige natuurgebied, broed- en overwinteringsplaats van vele vogelsoorten. Een biertje, een wijntje, een hapje en een praatje, zo begon dit lustrumfeest in een heerlijk ontspannen sfeertje. De vele plezier- en zeilboten vormden het decor van deze mooie tocht door kreken en met mooie vergezichten in het waterrijke landschap.

CULTUUR: een bezoek aan Slot Loevestein, daar waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. En natuurlijk het historisch verhaal over Hugo de Groot die gevangen zat op dit prachtige kasteel, de rest kent u! Een deel van de groep bezocht de Taveerne voor een koele versnapering.

ETEN EN FEESTEN: een afsluitend diner in Café Restaurant ‘De Ruif’ in Wagenberg. Een bonte avond voor en door leden die zelf invulling gaven met muzikale creativiteit. Het bij vele shantykoren bekende lied …Aan het strand stil een verlaten… werd gezongen met een cabareteske tekst gericht op alle leden van Shantykoor Vlaardingen. Ook de muzikale voordracht op basis van …Ik ben met Catootje naar de botermarkt gegaan… vertolkteop grappige wijze vele facetten van het koor. En als laatste werd op hilarische wijze een muzikale rebus gepresenteerd. Kortom lachen, gieren en brullen. Oh ja, er werd natuurlijk ook genoten van een heerlijk viergangen diner.

Zo vier je het eerste lustrum en het tweede en nu alweer het derde lustrum, mooie jaren met vele optredens in het 15-jarig bestaan van het mooie Shantykoor Vlaardingen. Dank aan al die leden die deze dag tot een mooi geheel hebben gemaakt. We kijken graag vooruit naar 2023 waarin het vierde lustrum zal worden gevierd.

 

Mari van der Giessen

 
Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.