Delfshaven

Beste shantyvrienden, er zijn zo van die dagen dat alles samenvalt. Het begint al als je de deur uitgaat en de zon staat hoog aan de hemel. Het kan niet missen dit wordt een mooie dag.

Aangekomen in het historisch Delfshaven (zaterdag 13 augustus) is het schuifelen tussen de kramen door. Het is al erg druk en het zijn ook geen kramen die je doorgaans ziet op andere festivals, maar echt kramen met producten die bijzonder zijn.

Aangekomen op het Piet Heynplein met allerlei eetkramen, is het gezellig druk. Tot mijn verrassing zijn er diverse koorleden aanwezig, die zich eerder hadden afgemeld. Sommigen hadden hun vakantie er voor uitgesteld en hun echtgenoot onder druk gezet en een enkeling was zelfs voor één optreden gekomen. Bij het eerste optreden was het publiek al laaiend enthousiast. Het plein stroomde vol en we wisten de aandacht ook vast te houden.

Het volgend optreden was bij café Aan Zet. Dat was enerzijds hard werken omdat we pal in de zon stonden, maar anderzijds ook genieten met volle teugen, wederom met publiek dat liet blijken dat ze ons en onze muziek waardeerden. Tussendoor genoten we van lekkere biertjes, met schroefhaakjes als consumptiebonnen, en heerlijke broodjes haring, paling en gehaktballen.

Wederom terug naar het podium op het Piet Heynplein. Pierre van Duyl stond op het podium om het publiek vast warm te maken en Jack Kerklaan, bekend van radio Rijnmond, was aanwezig om met zijn bekende onsamenhangende teksten ons aan te kondigen. Onder aanmoedigingen van Pierre van Duyl en Loes Luca zongen we hier de sterren van de hemel. Het plein stond bomvol, er werd gedanst en de mensen zongen bijna alle teksten mee. Dit was echt een dag om in te lijsten.

Met dank aan onze muzikanten, Thea, Tiny, Bep, Gerard en een deel Jobea. Onder uitstekende leiding van Ben en begeleid door de bezielende teksten van speaker Aad. Eveneens dank voor hun inzet aan alle solisten en zeker niet te vergeten de opbouwploeg die in deze tropische temperaturen toch elke keer weer alles op hun plek moesten zetten. En ja dank aan de overige koorleden, zonder hen was het niks geworden.

 

Ton Kinnaer   

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.