3x in één week

‘Drie maal is scheepsrecht’: een bekend gezegde. Wij, shantyzangers uit Vlaardingen, hadden afgelopen week overwerk: drie optredens in één week. Buffelen was het met de tropische warmte. We moesten namelijk flink aan de bak om de zeilen bij te zetten en dat met een beperkte bemanning…


De eerste. De haringparty in Brielle op 21 juni 2017 was er één om in een lijstje te zetten. Alhoewel? Met drie sessies vermaakten wij de aanwezige Brielse ondernemers  met echte haringliederen op het gezellige pleintje bij de Hoofdwacht in het mooie vestingstadje. Maar de netwerkende menigte had weinig oog en oor voor ons. Zo gaat dat nu eenmaal en wij schikten ons ernaar. Wij hadden het naar ons zin – in de tropische hitte - en in de eerste pauze konden we genieten van een harinkje en een biertje, aangeboden door de organisatie. Onze speaker knoopte de liederen aan elkaar en probeerde het publiek te enthousiasmeren. Alleen bij de mensen die in de rij voor de haringkraam stonden, kon er nog wel een bescheiden applausje van af. Na afloop bedankte de organisatie ons hartelijk en werden wij rijkelijk op het heerlijke zeebanket getrakteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 


De tweede. In de hal van de Cruiseterminal aan de Wilhelminapier in Rotterdam zongen wij op 22 juni 2017 de overwegend Duitse toeristen toe, die van boord gingen van het cruiseschip ‘Aidaprima’ voor een citytrip in Rotterdam. Ook hier was de hitte niet te harden, maar dat deerde ons niet. Een mix van Duitse liederen – Bora Bora, Schön ist die Liebe im Hafen, Drei Strich nach Steuerbord  – konden de toeristen zeer waarderen. Het was ook leuk dat dat een dame zich spontaan in het koor mengde en meezong met ‘My Bonny is over the Ocean’. Ook een dansje van onze charmeur Henk Klos met een Duitse dame ging er goed in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De derde.Op de kade van de Cruiseterminal in Rotterdam, zaterdagmiddag 24 juni 2017, was het guur en fris. De weergoden hadden het weer 180˚ gedraaid. Wind en regen zat niet in de planning. Onze meiden zagen het niet zitten om met hun dure muziekinstrumenten op de koude, regenachtige open kade te zitten. De organisatie kwam niet over de brug met een overkapping. Dus werd dit optreden afgeblazen. Heel jammer! 

Mari van der Giessen

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.